Contractor Talk - Professional Construction and Remodeling Forum banner
21 - 40 of 95 Posts
Dwa razy w tym roku (jak dotąd) GC próbowało wyłudzić ode mnie pieniądze. Zgadzam się z listą złych GC. Mam dość czatowania pod ich domami.

To w sumie dobry pomysł. Ale jakoś myślę, że satysfakcja byłaby krótkotrwała. Lepiej po prostu iść dalej i przejść do następnego klienta. Zbyt dużo czasu straconego na przegranych sprawia, że ​​sam jesteś przegranym.
Bądź profesjonalistą i ciesz się życiem.

Po przeczytaniu tego wątku trochę poszukałem i znalazłem tę stronę internetową firmy morskiej, która ma listę swoich "dead beats" :thumbup:

perfmardotcom/DeadBeatsdothtm

Zabawne.

w JLC

WaffleFace,

Tak, istnieje strona, na której można wyszukiwać i przekazywać opinie o klientach. Nazywa się Business Beware. Jest dla wszystkich firm, ale szczególnie dla wykonawców.
To właśnie dostało wzmiankę w bocznym pasku w majowym wydaniu Journal of Light Construction, str. 15. Mówi: Członkostwo kosztuje 5 USD rocznie... Zasady dotyczące zniesławienia nadal obowiązują... bądź "bardzo ostrożny przy publikowaniu informacji".
Czasami po prostu trzeba coś z siebie wyrzucić. Może być bezpiecznie, jeśli powiesz prawdę?
Jim

Jest miejsce do publikowania złych klientów

Waffleface:

Jestem wykonawcą od ponad 15 lat i miałem do czynienia ze sporą liczbą złych klientów. Zazwyczaj publikuję swoje doświadczenia na removed

Mam nadzieję, że to pomoże

Sekcja 230 Ustawy o przyzwoitości w komunikacji stanowi, że właściciele stron internetowych, takich jak fora, nie ponoszą odpowiedzialności prawnej za treść na swojej stronie internetowej.

Możesz z łatwością stworzyć forum, na którym możesz dyskutować o złych klientach i nie ponosić żadnych konsekwencji prawnych.
Tylko ci, którzy publikują, mogą mieć problemy... nawet jeśli jest to właściciel.
Uważam, że możesz bezpiecznie mieć takie forum informacyjne, ale aby uchronić się przed zarzutami zniesławienia/oszczerstwa, musiałbyś trzymać je z dala od wyszukiwarek i musiałaby to być prywatna strona, do której dostęp mogliby mieć tylko wykwalifikowani członkowie wykonawców. Jeśli informacje nie są publicznie dostępne, szanse na zamknięcie z powodu zniesławienia lub oszczerstwa są niewielkie.

Do wiadomości: branża ubezpieczeniowa ma czarne listy podejrzanych oszustw ubezpieczeniowych. Zapisy są prowadzone według prowincji (i stanu, jak przypuszczam, dla USA), ale widziałem informacje o firmach spoza prowincji, które pojawiały się, gdy wyszukiwałem nazwę. Jeśli potencjalny klient pojawi się na liście, jedyne, co możemy powiedzieć klientowi, to to, że firma ubezpieczeniowa nie chce go ubezpieczyć ze względu na "klasę działalności" lub "w tej chwili nie w zakresie zainteresowania ubezpieczyciela". Nie możemy nawet powiedzieć im podstaw, że istnieje czarna lista ubezpieczeń i że ich nazwisko się na niej znajduje; nie wspominając nawet o tym, dlaczego się na niej znajdują i co o nich napisano.

Prawda. A jeśli masz informacje, które są publicznie dostępne (tj. zastaw mechanika), to osoba, o której mówisz, nie ma zbyt dużego wyjścia.

Oto problem. Istnieje lista Angie i wiele innych stron, na których właściciel domu może oceniać wykonawcę. Ale jeśli spróbujemy stworzyć stronę, na której oceniamy właściciela domu, możemy mieć kłopoty? Jak Lista Angie uchodzi z tym, co robią? Jestem hydraulikiem Service Plumber, co oznacza, że ​​jestem podwykonawcą dla wielu innych hydraulików. Niektórzy z nich odbierają telefony z listy Angie, a właściciele domów zawsze dzwonią do właściciela sklepu, który reprezentuję, z groźbą w stylu „Jeśli nie obniżysz ceny, wystawię ci złą recenzję” Lub jak stwierdził autor tego wątku, jego kolega został oszukany i nigdy nie otrzymał zapłaty od właściciela domu, ale właściciel domu i tak zniesławił wykonawcę na stronie.

Miałem kilku ludzi, którzy zatrudnili mnie do wykonania pracy i nie mieli zamiaru nam płacić. W jednej pracy właściciel nieruchomości na wynajem pojawił się, pokazał mi, co trzeba zrobić i kazał mi zadzwonić, gdy skończę. Zadzwoniłem, kiedy skończyłem, powiedział, że jest zajęty, żebym zostawił rachunek najemcy, a on wyśle ​​czek. Oczywiście nigdy nie nadszedł czek i zmienił numery telefonów. Po prostu założyliśmy hipotekę na jego własność. Inni wystawili nam czek, wszyscy zadowoleni z wykonanej przez nas pracy, tylko po to, by otrzymać go z powrotem NSF lub STOP PAYMENT. Ponownie, w tych przypadkach zadziałały na nas zastawy na nieruchomościach.

Ciekawa strona internetowa! Dołączenie kosztuje 5 $. Dołączyłem i przeszukałem moje hrabstwo. Brak tam ofert, ale znalazłem jedną w sąsiednim hrabstwie. Na pewno będę się go wystrzegać! Możesz przeszukiwać bazę danych według hrabstwa lub kodu pocztowego. Dostępne również w Kanadzie.

Strona Business Beware została stworzona dla firm/wykonawców, aby mogli ostrzegać się nawzajem przed tymi klientami, których po prostu nie można zadowolić (i wszyscy mamy ich przynajmniej kilku, jak wiecie). Jest to skonfigurowane jak odwrócone BBB lub Lista Angie. Nie chodzi o to, żeby po prostu wyładowywać się na kimś, bo jesteś wkurzony, ale naprawdę o pomoc kolegom z branży, żeby nie zostali oszukani przez tę samą osobę. Klienci mogą złożyć replikę, jeśli chcą, tak jak działa BBB. W pewnym sensie, tak, powinieneś uważać na to, co mówisz, ale powinieneś uważać na to, komu o kimś opowiadasz. Nie musisz nikogo oczerniać, po prostu przedstaw sprawę i istnieje system ocen, w którym możesz ocenić, jak trudno jest z nimi współpracować.

Zawsze są dwie strony medalu, oczywiście, ta strona pozwala ci opowiedzieć twoją historię, tak jak BBB pozwala klientom opowiadać ich. A dla dobra klientów, mogą opowiedzieć swoją, jeśli chcą. Jeśli klienci mogą mieć wiele punktów wyjścia do oceny firm, nie ma powodu, dla którego firma nie miałaby mieć miejsca, aby również dać głos swojej firmie. Strona promuje również małe firmy, dając im wreszcie światło reflektorów, aby inni mogli również czytać ich historie. W żaden sposób nie przypomina to stron, które widzisz, takich jak RipOffReport.com, gdzie wykorzystują wszystkich, na których się skarżą... Jest stworzona dla firm przez właścicieli małych firm, jeśli w to wierzą, ty też powinieneś :)

Patrzyłem na www.businessbeware.biz jakiś czas temu, ale nie mieli żadnych postów w mojej okolicy w Północnej Karolinie (Raleigh, Durham, Chapel Hill), więc nie dołączyłem. Uważam, że ash83 ma rację, wykonawcy mogą składać skargi, a właściciele domów również mogą odpowiadać.

Dziękuję za wsparcie :) Jest kilka osób zarejestrowanych w Durham, z tego co widziałem niedawno... Więc wiesz..

Przy jednej lub dwóch okazjach, kiedy klienci mnie oszukali, nękałem ich, aż zaczęli dokonywać płatności. Nie obchodzi mnie to, czy spędzam 20 sekund dziennie, zostawiając wiadomości na automatycznych sekretarkach - lub wpadając w dzień powszedni około godziny 21:00 z wyciągniętą ręką. Jeśli wykonałeś dobrą robotę dla kogoś, dlaczego do cholery miałbyś się poddać i umrzeć, gdy przyjdzie czas na zapłatę??

Czarna lista złych klientów

Jestem bardzo rozczarowany, widząc, że to nigdzie nie doprowadziło.
Właśnie dowiedziałem się, że jestem co najmniej trzecim wykonawcą, który został oszukany przez pewną parę w Sea Girt, NJ. Powinienem był posłuchać, kiedy inspektor budowlany wspomniał, że żona jest „zła”.
Zakładam, że byłyby problemy prawne z oczernianiem podatników, którzy mają o wiele więcej pieniędzy niż my, ale mimo wszystko powinniśmy móc się trochę chronić.
Uprawiam ten zawód od 35 lat i mam liczne kwalifikacje, ale nic z tego nie przygotowało mnie na kobietę, która jest zdeterminowana, by mnie oszukać.
Na szczęście wszystko jest w porządku, ale nie powinienem musieć korzystać z systemu prawnego, aby otrzymać zapłatę za pracę wykonaną zgodnie ze standardami branżowymi lub powyżej nich.
Najwyraźniej moim upadkiem było to, że wspomniałem (myślałem, że mimochodem), że nie chcę robić wrażenia na właścicielach domów tak bardzo, jak na inspektorze budowlanym i innych rzemieślnikach na budowie naszą jakością wykonania, ponieważ oni faktycznie wiedzą, na co patrzą. OOPS! Mówiłem coś w tym rodzaju wiele razy do innych klientów i zwykle pytają o opinię inspektora budowlanego, która jest zawsze bardzo pozytywna; jesteśmy dobrymi ludźmi, właściciele domów nas kochają i chcą rodzić nasze dzieci.
Tym razem nie.

Pracowałem nad domem kilka lat temu, gdzie właściciel domu grał we wszelkiego rodzaju gry. Po prostu kompletny koszmar dla mnie.

Zatrudniła wykonawcę parkietu, zatrzymała 6000 dolarów, co z tego, co rozumiem, wpędziło go w kłopoty

Kiedy instalatorzy HVAC, których użyliśmy, pracowali w poprzednim domu, który posiadała, pierwszą rzeczą, jaką powiedzieli, gdy ją zobaczyli, było "Awe, F$%# nie znowu ta suka!"

Pod koniec projektu powiedziała, że jest niezadowolona z pewnych rzeczy i zamierza wstrzymać swoją ostatnią płatność. Jak tylko złożyła ten komentarz, upuściliśmy słowo PRAWNIK, czek był w ręku w ciągu 5 minut.

21 - 40 of 95 Posts