Oto problem. Istnieje lista Angie i wiele innych stron, na których właściciel domu może oceniać wykonawcę. Ale jeśli spróbujemy stworzyć stronę, na której oceniamy właściciela domu, możemy mieć kłopoty? Jak Lista Angie uchodzi z tym, co robią? Jestem hydraulikiem Service Plumber, co oznacza, że jestem podwykonawcą dla wielu innych hydraulików. Niektórzy z nich odbierają telefony z listy Angie, a właściciele domów zawsze dzwonią do właściciela sklepu, który reprezentuję, z groźbą w stylu „Jeśli nie obniżysz ceny, wystawię ci złą recenzję” Lub jak stwierdził autor tego wątku, jego kolega został oszukany i nigdy nie otrzymał zapłaty od właściciela domu, ale właściciel domu i tak zniesławił wykonawcę na stronie.
Miałem kilku ludzi, którzy zatrudnili mnie do wykonania pracy i nie mieli zamiaru nam płacić. W jednej pracy właściciel nieruchomości na wynajem pojawił się, pokazał mi, co trzeba zrobić i kazał mi zadzwonić, gdy skończę. Zadzwoniłem, kiedy skończyłem, powiedział, że jest zajęty, żebym zostawił rachunek najemcy, a on wyśle czek. Oczywiście nigdy nie nadszedł czek i zmienił numery telefonów. Po prostu założyliśmy hipotekę na jego własność. Inni wystawili nam czek, wszyscy zadowoleni z wykonanej przez nas pracy, tylko po to, by otrzymać go z powrotem NSF lub STOP PAYMENT. Ponownie, w tych przypadkach zadziałały na nas zastawy na nieruchomościach.